Heren 1 toont veerkracht

In sportcentrum Galgenwaard vond het treffen tussen het derde herenteam van VV Utrecht en heren 1 plaats. Door de jaren heen heeft het team altijd moeite gehad om in dit sportcentrum te spelen. De enorme hal met hoog dak en de belichting maken het moeilijk voor spelers die daar maar een keer per jaar spelen, om zich goed te oriënteren.

In de eerste set liepen de teams tot 7-7 gelijk op, waarna onze Culemborgse mannen door iets meer servicedruk naar 7-10 uitliep. Hoewel Heren 1 het af en toe moeilijk had met de passing werd de voorsprong in deze set niet meer uit handen gegeven. Coach John Kemp bracht de van een blessure teruggekomen Henk-Jan van Doorn in en daarmee meer stabiliteit in het team. Heren 1 won de set met 19-25.

Onze mannen lieten er geen gras over groeien in de tweede set en liet de Utrechtse tegenstander alle hoeken van het veld zien. Qua passing, spelverdeling en aanval liep het als een trein. De set eindigde met 16-25 in het voordeel van Shot op het scorebord. Om het team te prikkelen, dacht John Kemp er goed aan te doen om andere spelers een kans te geven in de derde set. Hij wijzigde het team op drie plekken en dat pakte helaas desastreus uit. De onzekerheid sloop in de ploeg, aanvallend en blokkerend presteerde Shot, vooral ook door individuele fouten onder de maat. Met 25-12 had Heren 1 het nakijken.

De vierde set kwam Heren sterk terug. Spelverdeler Thijs Verbeek wist de aanvallers weer goed te bereiken. Het werd tot op de laatste seconde spannend. De teams hielden elkaar tot 17-17 volkomen in evenwicht. Shot liep drie punten weg, maar leverde die ook zomaar weer in. Door het inbrengen van Istvan Tkalecz kwam er weer wat rust. Toch kwam ons eerste herenteam op 24-23 achterstand. Een paar harde klappen van de veel scorende Rob Verbeek, bracht de zwaarbevochten overwinning naar Culemborg. Met de 1-3 winst gingen vier punten mee naar huis en nestelde Heren 1 zich op de tweede plaats.

John Kemp was een beetje teleurgesteld dat zijn ingreep in de derde set verkeerd uitpakte maar was tevreden over de veerkracht die het team toonde: “We hebben altijd moeite met de wedstrijden in deze hal, dan is het gewoon fijn om de vier punten mee naar huis te nemen.”

Volgende week speelt Heren1 weer thuis, dan komt om 15.00 uur koploper US uit Amsterdam op bezoek. Steun onze mannen dan!!