Sterk verzwakt Shot verliest.

Al vanaf het begin van het seizoen zijn er voortdurend beperkingen aan de inzetbaarheid van spelers. Net nu het de laatste weken weer beter begon te lopen, werd Heren 1 opnieuw geconfronteerd met een tegenslag, de effecten van de griepepidemie. Liefst drie spelers konden niet afreizen naar Rijswijk waar tegen het tweede team van de lokale volleybalvereniging aangetreden moest worden. Hierdoor moest de 31-jarige Niels Udo in deze wedstrijd de vaste spelverdeler Rob Verbeek vervangen. Inter Rijswijk trad in de sterkst mogelijke opstelling aan met enkele spelers die ook reservespelers zijn bij het eerste team dat in de eredivisie uitkomt.
Heren 1 begon rustig aan de wedstrijd en kon tot 4-4 de tegenstander bijhouden. Het snelle spel van Inter Rijswijk 2 ontregelde de verdediging waardoor Shot net steeds te laat was. Met 25-16 moest Shot de eerste set aan de tegenstander laten. In de tweede set werd Laurens Roorda tot middenaanvaller gepromoveerd en werd Istvan Tkalecz ingebracht door coach Gerard Koeman. Deze wijzigingen pakten goed uit. Shot wist door veel servicedruk de aanvalskracht van Inter Rijswijk 2 te temperen en door de wijzigingen kon de passing beter worden verzorgd. Met zijn snelle set-ups wist Niels Udo de buitenaanvallers Henk Jan van Doorn en de opnieuw sterk spelende Bart van Aalst, veelvuldig vrij te spelen. Shot klampte manmoedig aan en wist tot 23-23 gelijke tred te houden met de tegenstander, maar moest met 25-23 uiteindelijk buigen voor het Rijswijkse team. Bij Shot leek iets te zijn geknapt en de derde set ging dan, zonder serieus tegenspel te hebben geboden, met 25-18 verloren. Bij 5-1 voorsprong voor Shot in de vierde set, raakte de tegenstander toch een beetje ongerust en de coach riep het team tot de orde. Al snel stonden beide teams weer op gelijke hoogte en vervolgens lukte het Shot maar net om bij te benen. In de slotfase moest Shot ondanks de goede passing, spelverdeling en aanvallen de tegenstander toch laten gaan en verloor het de set uiteindelijk met 25-20.
Gerard Koeman was positief over het getoonde spel: ”Kijk eens wat we hier neerzetten met een zwaar gehavend team, de mannen hebben echt goed gespeeld. We komen dit keer tekort door de afwezigheid van cruciale spelers. Dat is ook wel het verhaal van de eerste seizoenshelft, we moeten steeds schuiven met spelers vanwege vertrek, blessures en ziekte. Ik baal daar wel van en had gehoopt op wat meer punten halverwege, maar er is zeker nog niks finaal verloren. Als we dit niveau nog iets kunnen oprekken dan zijn we zeker niet kansloos. Het moet dan wel eens afgelopen zijn met de tegenslagen.”