Opnieuw verlies voor Shot

Na de reeks verloren wedstrijden in de afgelopen maand wilde coach Gerard Koeman in de wedstrijd tegen VVA uit Amsterdam het over een andere boeg gooien. In de startopstelling was een plaats ingeruimd voor Ruben Baars waardoor Thijs Verbeek op de diagonaal kon spelen. Na drie minuten kon het plan van Shot de prullenbak in omdat Ruben Baars geblesseerd uitviel. Shot raakte volkomen van slag en kon op geen enkele wijze een vuist maken. Binnen de kortste keren stond er 13-25 op het scorebord. In de tweede set werden Istvan Tkalecz en Yannick Middelkoop in de ploeg gebracht, maar dat had niet direct het beoogde effect. Ook deze set ging met 13-25 verloren. Toch leek er meer vertrouwen in de ploeg te komen door het goede spel van beide invallers. Dat werd dan ook duidelijk in de derde set waar Shot op een hele goede manier partij bood tegen de Amsterdammers. Opnieuw werd Shot echter het slachtoffer van een blunderende scheidsrechter die een perfect uitgevoerde pancake, een redding met de platte hand op de grond, volkomen verkeerd beoordeelde. Op 21-23 kreeg de tegenstander hierdoor het punt cadeau en werd een beslissend gat geslagen. Shot verloor de set met 22-25. Nog eenmaal haalde Shot alles uit de kast. Bart van Aalst kwam terug in de ploeg en herstelde zich van zijn eerdere zwakke optreden. Met een goede servicereeks bracht hij de tegenstander nog in het nauw. Amsterdam kwam echter weer terug en wist zich gesteund door de scheidsrechter die technische fouten aan hun kant niet bestrafte en bij Shot dat wel deed. Met 20-25 bleef Shot opnieuw zonder wedstrijdpunten.
Coach Koeman was zichtbaar teleurgesteld: “We hebben twee sets erg slecht gespeeld, maar ook twee goede sets daarna. We zitten echt in de hoek waar de klappen vallen, eerst de blessure van Ruben en dan weer die bijzondere acties van de scheidsrechter. Het is eigenlijk niet te geloven hoe vaak we worden benadeeld, en dat wordt beaamd door onze tegenstanders. Maar goed, eerst die spelvreugde weer zien te behouden, dat is nu het belangrijkste.”