Opnieuw verlies voor Heren 1

De verwachtingen waren hoog gespannen in sporthal Interweij bij aanvang van de wedstrijd tegen Haaglanden 1. Eerder dit seizoen won ons eerste herenteam de wedstrijd in Voorburg met 3-2 en bij winst zou de ploeg weer een beetje aansluiting kunnen vinden met de andere staartploegen in de tweede divise C.
Coach Koeman stuurde zijn beste team het veld in en probeerde vooraf elke druk te vermijden.
Heren 1 begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd en kwam al snel op vier punten voorsprong. Door persoonlijke fouten en onzorgvuldigheden wist Haaglanden in een mum van tijd weer op gelijke hoogte te komen. Vervolgens liep Shot alleen nog maar achter de feiten aan. De set ging met 20-25 verloren. In de tweede set bleef Heren 1 grossieren in fouten. Passing en setups waren van onvoldoende niveau en de tegenstander had de blokkering goed op orde. Ons eerste herenteam maakte aanvallend geen schijn van kans, ondanks de tactische wissels die coach Koeman in bracht. Met 14-25 ging de set naar Haaglanden. Ook de derde set ging met duidelijke cijfers naar de tegenstander: 18-25. In een desperate poging om het tij te keren wijzigde Koeman in de laatste set nagenoeg het hele team. Dit had echter onvoldoende effect. Met een eindstand van 19-25 moest Shot opnieuw buigen voor het Voorburgse team. Met deze 0-4 nederlaag wordt Heren 1 nog vaster op de laatste plaats gedrukt en lijken de kansen op divisiebehoud nu wel zo goed als verkeken.
Coach Koeman was achteraf zwaar teleurgesteld: ”Ik snap er geen snars meer van. Vorige week speelden we goed tegen een veel sterkere tegenstander die niet voor niets koploper is. En nu tegen een directe concurrent bakken we er eigenlijk helemaal niks van. Ik heb alle druk proberen te vermijden, maar het leek alsof niets lukte. We gaan nu maar proberen om elke wedstrijd in elk geval niet meer door de ondergrens te zakken, dat lijkt me het meest realistisch.”