Heren Shot houden zicht op promotie

Nog een keer moest Shot zich voor het thuispubliek bewijzen. Ondanks de vakantie en de afwezigheid van andere Shotteams die zelf moesten spelen, was sporthal Interweij weer volgestroomd. Naast het trouwe thuispubliek waren er ook ex-trainers van Shot, veel oud-leden maar ook een delegatie van het Vollingo-team dat kampioen is geworden ten koste van Shot.
Shot trad aan tegen het tweede team van US uit Amsterdam dat in de tweede divisie speelt. Coach Gerard Koeman probeerde met Yannick Middelkoop en Istvan Tkalecz in de basis, een nieuwe impuls te geven aan het team. Dat pakte erg goed uit. Onder de luide aanmoediging van het volop aanwezige publiek werd snel en goed aangevallen. De uitstekend spelende Hugo de Rooij wist zijn aanvallers weer goed te bereiken, waarbij het opviel dat Rob Verbeek weer alle ballen goed wist te raken. De tegenstander was daarnaast niet opgewassen tegen de sterke blokkering van Shot, waardoor US weinig directe scoringskansen kreeg. In de eerste set werd van quitte af aan druk gezet en kwam Shot geen enkel moment in de problemen (25-19). In de tweede set begon Shot opnieuw gefocust maar tegen het einde verslapte het team enigszins. Een tactische wissel zorgde voor versterking van de blokkering waarna soepel de set werd uitgespeeld (25-16). In de derde set probeerde US er nog eenmaal een schepje bovenop te gooien. Zij vochten voor hun laatste kansen, maar met een fraaie service beurt van Hugo de Rooij gooide Shot de deur definitief op slot. Na afloop van de met 25-20 gewonnen derde set was er bij het scheidsrechters duo nog even onduidelijkheid of er nog een vierde set moest worden gespeeld. Nadat de scheidsrechter de site van de volleybalbond had geraadpleegd, kon de wedstrijd formeel worden afgefloten en won Shot vrij gemakkelijk met 3-0.
Coach Koeman was na afloop zeer tevreden: “Na de teleurstellingen van de afgelopen twee weken, hebben de mannen het weer goed opgepakt. Ik vond dat er echt iets moest gebeuren, vandaar dat ik met twee nieuwe spelers in de basis startte. Daarmee hebben we nu ook nog een ijzersterke bank staan. We reizen vol vertrouwen af naar Edam, maar moeten het daar nog wel echt samen doen.”
Woensdag 4 mei om 20.30u wacht in Edam de belangrijke wedstrijd tegen MOVE heren 1. Bij winst zal Shot volgend jaar in de tweede divisie gaan spelen.