Heren 1 uitgeschakeld in Nationale Beker

V.C. Shot H1 heeft zaterdag 10 september nipt verloren van Prima Donna Kaas Huizen H1 en is daardoor uitgeschakeld in de Nationale Beker.

Op zaterdag 10 september speelde V.C. Shot Heren 1 in de voorronde van de Nationale Beker. Deze serie wedstrijden loopt gedurende het seizoen parallel aan de reguliere competitie. De tegenstander voor vandaag was competitiegenoot Prima Donna Kaas Huizen Heren 1. De naam Prima Donna Kaas Huizen komt u misschien bekend voor i.v.m. de volleybalschool die de club heeft. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten de mannen van Shot dat dit een lastige wedstrijd werd.

In de beginfase van de wedstrijd gaan de teams gelijk op. Bij een tussenstand van 14-16 wordt de eerste time-out aangevraagd door de thuisploeg. In het vervolg van de eerste set blijft het gelijk op gaan, met in de slotfase een eindsprint voor de ploeg uit Huizen. Zij trekken aan het langste eind met 24-26.

In de tweede set begon Shot zwak, waardoor meteen een flinke achterstand opgelopen wordt. Op 8-17 besluit coach Gerard Koeman een time-out te nemen, met goed resultaat.  De mannen uit Culemborg herpakten zich daarna goed en kwamen zelfs op een voorsprong van 21-18. Op dat moment werd Hans Scheffers, coach van PDK Huizen H1, genoodzaakt om zijn eerste time out van de wedstrijd in te zetten. Helaas voor Shot had dit het gewenste resultaat en trokken de gasten uit Huizen ook de tweede set, met een beetje geluk van de scheidsrechter, naar zich toe met 24-26.

Omdat de mannen van Shot tegen een 0-2 achterstand aankeken moesten ze de derde set winnen om in de wedstrijd te blijven. Met deze realisatie begonnen de mannen sterk, maar ook de mannen uit Huizen hadden een goede start. Na 20 gespeelde punten gaf het scorebord 10-10 aan. Vanaf dat punt zakte Shot in, en kon het team van Koeman het snelle en krachtige spel van de tegenstander niet meer bijhouden. Middels een reeks goede services werd de voorsprong gepakt. Op 11-19 had Koeman zijn beide time-outs al gebruikt, dus stonden de mannen van Shot er alleen voor. In de eindfase van deze set knokten de mannen van Shot zich nog verrassend terug tot 20-23, maar dit mocht niet baten. De set ging met 20-25 naar Prima Donna Kaas huizen H1.

Het verlies van deze wedstrijd in de voorronde betekent helaas dat V.C. Shot Heren 1 uitgeschakeld is in de nationale bekercompetitie. Gelukkig kunt u de mannen gedurende de rest van het seizoen bewonderen bij hun reguliere competitiewedstrijden. Deze worden op thuisdagen gespeeld om 16.30u op het hoofdveld in Sporthal Interweij, Culemborg.