Eerste overwinning heren Shot in tweede divisie

Op bezoek in Voorburg bij VV Haaglanden H1 hebben de mannen van Shot nadat de vorige twee wedstrijden met 1-3 en 4-0 verloren, hun eerste overwinning geboekt in de tweede divisie. Met 2-3 werden de Voorburgers in eigen huis verslagen.

Met Thijs Verbeek als middenaanvaller en Henk-Jan van Doorn op de diagonaal startte Shot aan de wedstrijd. Het werd meteen duidelijk dat dit een andere wedstrijd zou worden dan de vorige twee. VV Haaglanden speelde een langzamer spel dan de teams die Shot tot dan toe tegen was gekomen, waardoor Shot de blokkering goed kon organiseren. Beide teams gingen gelijk op gedurende de set. Veel servicedruk kwam door de sprongservices van Rob Verbeek en Romar Hoek. Met 22-25 kwam Shot verdiend op een 0-1 voorsprong in sets.

In set twee wist Shot meteen een 1-5 voorsprong te nemen, maar verslapte toen. Na een donderpreek van coach Gerard Koeman ging Shot nog wel iets beter spelen, maar met 25-20 ging de set naar Haaglanden.

In set drie nam Haaglanden de leiding en liep Shot enigszins achter de feiten aan. De diagonaal- en buitenaanval van Haaglanden leken af en toe maar moeilijk af te stoppen. Bij een stand van 16-13 leek Haaglanden op weg naar de tweede setwinst, maar Shot herpakte zich en door servicedruk van Henk-Jan van Doorn kwam Shot met 16-19 voor. Na drie killblocks van Thijs Verbeek was de set met 21-25 voor Shot.

Waar set een en drie voor Shot waren, waren set twee en vier voor Haaglanden. Shot kon het goede spel in het laatste deel van de set niet voortzetten en kwam in de vierde set vooral aanvallend tekort. Met 25-19 pakte Haaglanden de set en moest een vijfde set gaan uitmaken wie deze wedstrijd zou winnen.

Met veel druk, zowel serverend, aanvallend als blokkerend, pakte Shot in de vijfde set de voorsprong en kwam de setwinst geen moment in gevaar. Met 8-15 ging de set gemakkelijk naar Shot en was de eerste overwinning in de tweede divisie een feit.

Coach Gerard Koeman na de wedstrijd: ‘ik ben blij met het vertoonde spel, en uiteraard met de eerste overwinning. We hadden meer uit deze wedstrijd kunnen halen, want dat zat er zeker in. Deze wedstrijd is een goede stap voorwaarts en er is nog genoeg om aan te werken.’

Zaterdag 15 oktober speelt Shot weer thuis; dan komt Prima Donna Kaas Huizen H1 op bezoek, waar Shot in de beker met 0-3 van verloren had. De wedstrijd begint om 16.30u op het hoofdveld van sporthal Interweij.